Pošta zaradila 4,6 milijardi dinara

Bez autora
Feb 07 2011

Javno preduzeće PTT saobraćaja Srbija završilo je 2010. sa prihodima od 24,8 milijardi dinara i rashodima od 20,2 milijarde tako da je ostvaren profit od 4,6 milijardi dinara što predstavlja povećanje u odnosu na prethodne dve godine kada je zarada iznosila 2,7 milijardi (2008) i 3,8 milijardi dinara (2009). U Pošti su zadovoljni rezultatom i to nije efekat korekcije cena usluga, koje nije bilo u prethodne dve godine, već rasta obima poslovanja. Kao jedan od najvažnijih strateških projekata u 2011. najavljen je projekat izvoza robe putem poštanskih pošiljki za potrebe mikro, malih i srednjih preduzeća...

Pošta zaradila 4,6 milijardi dinaraJavno preduzeće PTT saobraćaja Srbija završilo je 2010. sa prihodima od 24,8 milijardi dinara i rashodima od 20,2 milijarde tako da je ostvaren profit od 4,6 milijardi dinara što predstavlja povećanje u odnosu na prethodne dve godine kada je zarada iznosila 2,7 milijardi (2008) i 3,8 milijardi dinara (2009), saopšteno je juče na konferenciji za novinare te kompanije.

Generalni direktor Goran Ćirić izjavio je da su u Pošti zadovoljni rezultatom i podsetio da to nije efekat korekcije cena usluga, koje nije bilo u prethodne dve godine, već rasta obima poslovanja.

Kao jedan od najvažnijih strateških projekata u 2011. Ćirić je najavio projekat izvoza robe putem poštanskih pošiljki za potrebe mikro, malih i srednjih preduzeća. Kako je objasnio, izvoz preko pošte zaživeo je u Latinskoj Americi.

Izvoznik bi u pošti završavao sve poslove, odnosno za njegove potrebe bile bi popunjene carinske deklaracije, preuzimana i pakovana roba, a pošiljke bi bile praćene i osigurane dok bi se plaćanje obavljalo elektronski. To bi značilo manje troškove i kraće rokove. Ćirić je naglasio da je o tom projektu razgovarano sa Ministarstvom finansija u čijoj nadležnosti je carina jer je potrebna izmena nekoliko zakona. On je dodao i da Ministarstvo već radi na izmeni carinskog zakona zbog čega smatra da je projekat ostvariv.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik